Британският премиер Борис Джонсън каза, че са налице всички шансове да се

...
Британският премиер Борис Джонсън каза, че са налице всички шансове да се
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Споразумението за Брекзит е мъртво

Британският премиер Борис Джонсън каза, че са налице всички шансове да се реализира ново съглашение за Брекзит с Европейския съюз и че той желае също и огромно комерсиално съглашение с Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

" Ние желаеме да заявим пределно ясно, че защитният механизъм за Северна Ирландия е умряла работа и би трябвало да бъде отписан. Споразумението за евакуиране от Европейски Съюз, контрактувано с експремиерката Тереза Мей, също е мъртво и би трябвало да бъде отписано. Но има опция за ново съглашение ", сподели Джонсън по време на посещаване в английска военноморска база в Шотландия, където той е на посещаване през днешния ден.

" Онова, от което се нуждаем, е да изградим ново партньорство, включващо всички тези неща, които имат значение за нас, със споделено съдействие в сферите на защитата, сигурността, разузнаването, културата, науката - всичко, което би могло да се чака ", уточни министър председателят.

" В сърцевината на всичко това ще бъде едно ново съглашение за свободна търговия, които ще ни разреши да си върнем контрола над митата и над нашите закони, и да вършим някои неща по друг метод, който ни устройва ", добави Джонсън.

Той изключи нов референдум за самостоятелност на Шотландия след извършения към този момент през 2014 година " Както към този момент бе казано, такова нещо се подхваща един път през един човешки живот, един път при едно потомство. На тази база хората тогава дадоха гласа си и мисля, че ще бъде тотално неправилно да нарушим това заричане пред народите на Шотландия и Обединеното кралство и да вършим нов референдум ", подчерта Борис Джонсън при днешното си посещаване в Шотландия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР